Ledende produsent og leverandør av stålrør i Kina |

Hva er forskjellen mellom sømløse og sveisede stålrør?

I moderne industri og konstruksjon spiller stålrør en viktig rolle som basismateriale.Medsømløsog sveisede stålrør som de to hovedkategoriene, er det avgjørende å forstå forskjellene mellom dem for å velge riktig stålrør for en spesifikk applikasjon.

Sammenlign og analyser følgende aspekter for å finne forskjellene mellom de to.

Utseende

Den mest intuitive forskjellen mellomsømløsog sveiset stålrør når det gjelder utseende er tilstedeværelsen eller fraværet av sveisede sømmer.

Både sømløse og sveisede stålrør kan gjennomgå en rekke overflatebehandlinger for å forbedre utseendet og ytelsen, inkludert sandblåsing, galvanisering og maling.Disse behandlingene kan redusere forskjellen i utseende til en viss grad, men de grunnleggende egenskapene til sveisesømmen er fortsatt nøkkelfaktoren for å skille de to.

sømløst stålrør
Sveisede stålrørsveis

Produksjonsprosess

Sømløst stålrørvarmes opp og stikkes gjennom emnet og avsluttes deretter med rulling eller strekking.Hele prosessen involverer ikke sveising, så det er ingen sveisesøm i rørkroppen.Denne produksjonsmetoden gjør at sømløse stålrør har bedre rundhet og ensartet veggtykkelse.Produksjonsprosessen av sømløst stålrør inkluderer både varmvalsing og kaldtrekking.Varmvalsing egner seg for produksjon av stordiameter og tykkveggede stålrør, mens kaldtrekking benyttes for produksjon av smådiameter og tynnveggede stålrør.

Sveisede stålrør lages ved å kveile stålplater eller bånd til rør og deretter sveise dem ved motstandssveising eller neddykket buesveising osv. Produksjonsprosessen av sveisede stålrør er relativt enkel.Produksjonsprosessen av sveiset stålrør er relativt enkel og rimelig, noe som gjør den egnet for masseproduksjon.I henhold til de forskjellige sveisemetodene, kan sveiset stålrør deles inn i rettsømsveiset rør og spiralsveiset rør.

Diameter

Når det gjelder diameter, er sveiset stålrør mer fordelaktig ved produksjon av stålrør med stor diameter, mens sømløst stålrør er mer vanlig i området med liten til middels diameter.

Veggtykkelse

Når det gjelder veggtykkelse,sømløse rørtilbyr vanligvis tykkere veggalternativer for applikasjoner som er utsatt for høyere trykk, mens sveisede rør kan produsere større diametre med tynnere veggtykkelser mer økonomisk.

Korrosjonsmotstand

Sveiset stålrør kan ha korrosjonspotensial i sveiseområdet, spesielt når det brukes i korrosive miljøer.Sømløst stålrør fordi det ikke er noen sveiset søm, så korrosjonsmotstanden har visse fordeler.

Mekaniske egenskaper

sømløst stålrørhar vanligvis bedre mekaniske egenskaper, i stand til å jobbe under høyere trykk og mer ekstreme miljøer.Sveiset stålrør er tilstrekkelig for generelle ingeniørapplikasjoner, men ved spesielle krevende anledninger er sømløse stålrør ofte et bedre valg.

Kostnads- og produksjonseffektivitet

produksjonskostnadene for sømløse stålrør er relativt høye, hovedsakelig på grunn av den komplekse produksjonsprosessen og lave materialutnyttelsen.Sveiset stålrør er derimot mye brukt i ulike ingeniørprosjekter under ikke-krevende forhold på grunn av sin enkle produksjonsprosess og lavere kostnad.

Sømløse stålrørhar en fordel i krevende bruksscenarier på grunn av deres utmerkede mekaniske egenskaper og høytrykksmotstand.

Sveisede stålrør er derimot mye brukt i mange standardapplikasjoner på grunn av deres kostnadseffektivitet og høye produksjonseffektivitet.Riktig valg av rørtype krever vurdering av de spesifikke kravene til applikasjonsscenarioet, kostnadsbudsjettet og ytelsesbehovene.

tags: sømløs, stålrør, sveiset, leverandører, produsenter, fabrikker, forhandlere, selskaper, engros, kjøp, pris, tilbud, bulk, til salgs, pris.


Innleggstid: 27. februar 2024

  • Tidligere:
  • Neste: