Ledende rørprodusent og leverandør i Kina |

Neddykket buesveising – den mest praktiske sveiseteknologien for stålrør!

Neddykket buesveising er ideell for rørledninger, trykkbeholdere og tanker, skinneproduksjon og store konstruksjonsapplikasjoner, med den enkleste monofilamentformen, dobbeltrådstruktur, tandem dobbeltrådstruktur og multifilamentstruktur.

Neddykket buesveising kan være til nytte for brukere i mange sveiseapplikasjoner.Fra å øke produktiviteten, til å forbedre arbeidsmiljøet, til å sikre jevn kvalitet og mer.Metallbearbeidingsprodusenter som vurderer endringer i prosessen med neddykket lysbuesveising burde ha trodd at de kan få mange fordeler av denne prosessen.

LSAW sveiset rørledning

Grunnleggende kunnskap om neddykket lysbuesveising

Den neddykkede buesveiseprosessen er et krav som er egnet for tunge industrielle applikasjoner som rør, trykkbeholdere og tanker, lokomotivkonstruksjon, tung konstruksjon/graving.Ideell for bransjer som krever høy produktivitet, spesielt når det kommer til sveising av svært tykke materialer, er det mange fordeler å hente fra den neddykkede buesveiseprosessen.

Den høye avsetningshastigheten og ganghastigheten kan ha en betydelig innvirkning på arbeiderens produktivitet, effektivitet og produksjonskostnader, som er en av hovedfordelene med sveiseprosessen med nedsenket lysbue.

Andre fordeler inkluderer: utmerket kjemisk sammensetning og mekaniske egenskaper til sveisen, minimal lysbuesyn og lav sveiserøyk, forbedret arbeidsmiljøkomfort og god sveiseform og tålinje.

Neddykket buesveising er en trådmatingsmekanisme som bruker granulær fluks for å skille lysbuen fra luften, som navnet antyder, er buen begravd i fluksen, noe som betyr at når parametrene er satt, er lysbuen usynlig med utstrømning av et lag med fluks.Sveisetråden mates kontinuerlig av en brenner som beveger seg langs sveisen.

Bueoppvarming smelter en del av tråden, en del av flussmidlet og basismetallet, og danner et smeltet basseng, som kondenserer for å danne en sveis dekket med et lag sveiseslagg.Tykkelsen på sveisematerialet er 1/16"-3/4", kan være 100 % penetrasjonssveising ved enkeltsveising, hvis veggtykkelsen ikke er begrenset, kan flerpasssveising utføres, og sveisen er riktig forbehandlet og valgt, og passende sveisetrådflukskombinasjon er valgt.

LSAW sveiset rørledning

LSAW

ERW-Stål-Rør

ERW

SSAW-HSAW-Spiralsveiset-stålrør

SSAW

Valg av flussmiddel og sveisetråd

Å velge riktig flussmiddel og tråd for en spesiell neddykket buesveiseprosess er avgjørende for å oppnå de beste resultatene ved bruk av prosessen.Mens neddykket buesveising alene er effektive, kan produktiviteten og effektiviteten økes selv basert på sveisetråden og flussmiddelet som brukes.

Fluksen beskytter ikke bare sveisebassenget, men bidrar også til forbedring av de mekaniske egenskapene og produktiviteten til sveisen.Formuleringen av flukser har en enorm innvirkning på disse faktorene, og påvirker strømbæreevne og slaggfrigjøring.
Den nåværende bæreevnen gjør at høyest mulig avsetningseffektivitet og høykvalitets sveiseprofil kan oppnås.
Slaggfrigjøring fra en bestemt fluks påvirker valg av fluks fordi noen flukser er mer egnet for visse loddekonstruksjoner enn andre.

Alternativer for fluksvalg for nedsenket buelodding inkluderer aktive og nøytrale typer sveiser.En grunnleggende forskjell er at den aktive fluksen endrer kjemien til sveisen, mens den nøytrale fluksen ikke gjør det.

Aktive flukser er preget av inkludering av silisium og mangan.Disse elementene bidrar til å opprettholde sveisens strekkstyrke ved høy varmetilførsel, bidrar til å holde sveisen jevn og jevn ved høye bevegelseshastigheter og gir god slaggfrigjøring.Samlet sett kan aktive flussmidler bidra til å redusere risikoen for dårlig loddekvalitet, samt kostbar rengjøring og etterarbeid etter sveising.Vær imidlertid oppmerksom på at aktive flussmidler vanligvis er best egnet for enkelt- eller dobbelpasslodding.

Nøytrale flukser er bedre for store flerpassloddemasser fordi de bidrar til å unngå dannelse av sprø, sprekkfølsomme sveiser.

 

Det finnes mange typer sveisetrådvalg angående neddykket buesveising, hver med fordeler og ulemper.Noen ledninger er formulert for sveising ved høyere varmetilførsel, mens andre er spesielt designet for å ha legeringer som hjelper fluksen til å utføre sveiserengjøring.

Legg merke til at de kjemiske egenskapene og varmetilførselsinteraksjonen til sveisetråden påvirker de mekaniske egenskapene til sveisen.Produktiviteten kan også økes kraftig ved valg av fyllmetall.

For eksempel kan bruk av en metallkjernetråd med en neddykket buesveiseprosess øke avsetningseffektiviteten med 15 % til 30 % sammenlignet med bruk av solid wire, samtidig som det gir en bredere og grunnere gjennomtrengningsprofil.

På grunn av sin høye reisehastighet reduserer metallkjernetråder også varmetilførselen for å minimere risikoen for sveisedeformasjon og utbrenning.

Av alle stål har austenittisk rustfritt stål det laveste flytegrensen.Derfor, når det gjelder mekaniske egenskaper, er austenittisk rustfritt stål ikke det beste materialet for ventilstammen, fordi for å sikre en viss styrke, vil diameteren på ventilstammen øke.Flytegrensen kan ikke økes ved varmebehandling, men den kan økes ved kaldforming.

Vi er lagerfører av karbon og rustfritt sømløst stålrør, tar gjerne imot alle henvendelser, vi vil tilby i første gang!


Innleggstid: 30-jan-2023